“Rotterdam is voor mij een topstad!”

Na haar MBO-opleiding Middelbaar Toeristisch en Recreatief Onderwijs (MTRO) wilde de 25-jarige Soraya van Tilborg meer en heeft zij ook nog de Hogere Hotelschool in Leeuwarden afgerond. Reizen is haar lust en haar leven. Tijdens haar opleiding heeft zij de specialisatieminor Cruise Management gevolgd en is zij door een half jaar stage op een varend cruiseschip erachter gekomen dat zij dit niet ambieerde. Volgens haar lag haar interesse meer bij marketing en sales. Door een stage van 10 maanden op de salesafdeling bij Vineyard Catering kwam zij er al snel achter dat kantoorwerkzaamheden haar niet zo lagen. ‘Ik merkte dat ik liever op de werkvloer bezig was met gasten.’

Hierdoor solliciteerde Soraya na haar opleiding direct op de vacature Party Manager op het ss Rotterdam. Aangezien hier enige ervaring voor nodig was die zij nog niet had, is er een speciale functie voor haar gecreëerd: Junior Party Manager. Inmiddels werkt zij alweer 1,5 jaar op het schip met heel veel plezier.

Een Junior Party Manager aan boord van het ss Rotterdam begeleidt alle evenementen tot 50 personen. ‘Ik ben verantwoordelijk voor de voorbereiding van alle partijen en het aanspreekpunt op de dag zelf voor de opdrachtgever.’ Zij is hoofd van de afdeling Vergaderingen en draagt onder andere zorg voor de personeelsplanning en keukenbonnen. Haar collega’s noemen Soraya ook wel de vergader maître van het ss Rotterdam omdat zij alles tot in de puntjes verzorgt voor de 29 meeting rooms die het schip rijk is. Tot slot is zij leermeester en begeleidt zij twee stagiaires. De diversiteit aan werkzaamheden laat zien dat het ss Rotterdam veel verantwoordelijkheden geeft aan haar werknemers en ook weer kansen biedt om de uitdaging aan te blijven gaan. Zo is het de ambitie van Soraya om uiteindelijk Operationeel Manager te worden binnen een kleinere organisatie, maar op dit moment heeft zij nog voldoende te leren op het ss Rotterdam en heeft zij het nog steeds heel erg naar haar zin.

Het internationale karakter van het ss Rotterdam spreekt haar in het bijzonder aan. Elke dag weer als zij aan het werk is dan krijgt zij het echte cruisegevoel onder andere door de uniformen en de service die wordt geboden. ‘De locatie is prachtig en dat het in Rotterdam ligt is helemaal geweldig want Rotterdam is voor mij een topstad!’ Als je aan boord van het ss Rotterdam een vergadering organiseert dan zou het programma altijd onderbroken moeten worden met een leuke break. Denk dan bijvoorbeeld aan een rondleiding of ontdek vanaf de zomer een Escape Room aan boord. Dit maakt het ss Rotterdam namelijk zo uniek in vergelijking met andere ‘standaard’ locaties.

Related posts