“Het is mijn taak om gasten het naar de zin te maken”

Dat de 23-jarige Paul de Jong het tijdens zijn stage naar zijn zin heeft gehad op het ss Rotterdam en veel heeft geleerd, blijkt ook maar weer uit de nominatie voor MKB Rotterdam Rijnmond Leerwerkbedrijf van het Jaar 2016. Tijdens zijn 3-jarige BBL opleiding Hotel,- Congres- en Evenementmanagement (HCEM) op het ROC Midden Nederland, dat hij overigens in 2 jaar heeft behaald, was het een logische keus om na een jaar stage bij zusterhotel Hotel New York ook een jaar stage te lopen bij het andere icoon in Rotterdam van hotelketen WestCord Hotels; het ss Rotterdam. De unieke locatie en de mogelijkheden die het voormalig cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn biedt o.a. op het gebied van Food & Beverage en evenementen zorgt voor een bijzondere werkplek.

In het tweede jaar van zijn opleiding heeft hij 4 dagen aan boord van het ss Rotterdam veel geleerd over leiding geven en personeel aansturen. Door zijn goede werk tijdens zijn stage is hij sinds september 2016 aansluitend in dienst als Chef Bediening. Een Chef Bediening aan boord van het ss Rotterdam geeft leiding en stuurt collega’s aan op de vloer in het restaurant Lido inclusief terras met geweldig uitzicht over de skyline van Rotterdam en in de bars Captains Lounge en Ocean Bar.

Het is mijn taak om gasten het naar de zin te maken en dat doe ik met veel plezier!

Afgelopen maart heeft het Lido een nieuw concept geïntroduceerd: Lido Grill. Hét nieuwe grillrestaurant van Rotterdam waar gasten kunnen genieten van diverse grillspecials die zijn bereid in de speciale KOPA houtskooloven met bijpassende (lokale) speciaalbieren. ‘Dit soort ontwikkelingen maakt mijn werk interessant. Ik zie blije gezichten en hoor zowel positieve reacties over de kwaliteit van de nieuwe gerechten als over de service.’  Achter de schermen zijn natuurlijk ook veel dingen aangepakt. Zo zijn er onder andere intern trainingen gegeven voor gastheer/gastvrouw door onze eigen maître-sommelier Alfred van der Toolen, F&B Manager Pieter Moltzer en Operationeel Manager Martijn Afink.

Ondanks Paul nog genoeg kunt leren op het ss Rotterdam heeft hij ook nog ambities. ‘Als ik later groot ben dan zou ik graag een eigen restaurant openen of binnen een andere grote organisatie een hogere functie willen hebben.’ Dat hij tegenwoordig op een schip werkt, wekt ook de interesse bij hem op om ooit nog eens op een varend cruiseschip ervaring op te doen, maar voorlopig is hij nog niet uitgeleerd op het ss Rotterdam.

Related posts