Burgemeester Zwijndrecht: “Meld je aan voor een maritime opleiding”

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker voor de maritieme sector. Veel jongeren  weten niet wat voor soort banen en carrièremogelijkheden deze sector te bieden heeft. Nederland heeft schitterende maritieme bedrijven die dringend behoefte hebben aan jong talent (jongens én meiden). Bedrijven die niet alleen nationaal maar ook in de verste uithoeken van de wereld opereren.

Van oudsher speelt de maritieme sector een belangrijke rol in ons land. Het heeft ons niet alleen welvaart en werkgelegenheid gebracht, maar ook heel veel kennis op maritiem gebied. Wereldwijd staan Nederlandse maritieme bedrijven bekend om hun technologische vakmanschap, kennis en innovatiekracht.

Dankzij de ligging aan het water is ook in Zwijndrecht de maritieme branche een belangrijke werkgever. We zijn de grootste binnenvaartgemeente van Nederland. Zo’n 800 binnenschippers hebben hier in hun thuishaven. Dat heeft mede gezorgd voor veel binnenvaart gerelateerde industrie in onze gemeente.

De maritieme maakindustrie is in de Drechtsteden goed vertegenwoordigd met toonaangevende bedrijven zoals Heerema, Kooiman Marine Group, Royal IHC en Oceanco. Maar ook verder in de regio, van de Maasvlakte tot aan Gorinchem, zien we dat de maritieme sector aan de weg timmert met innoverende bedrijven. Daar mogen we best trots op zijn.

De maritieme branche in deze regio heeft grote behoefte aan goed opgeleide en technische gekwalificeerde jongeren. En die behoefte zal de komende jaren alleen maar toenemen. Grijp je kans, zou ik zeggen, en meld je aan voor een opleiding op maritiem gebied.

Dominic Schrijer
Burgemeester van Zwijndrecht

Related posts